Francja to przede wszystkim królestwo przepysznych serów (wybór jest
powalający) i wina, czyli to co lubimy najbardziej, do tego chrupiąca bagietka
i nic więcej do szczęścia nie potrzeba…;)
Nam Paryż kojarzyć się będzie również z aromatyczną zupą cebulową
serwowaną z dużą ilością…sera, chorizo ( co prawda to hiszpański przysmak,
jednak zajadaliśmy się nim i tutaj), ślimakami z masłem i pietruszką, małżami
św. Jakuba które przy Sacre Coeur jedliśmy pierwszy raz w życiu i pieczonymi
kasztanami (niestety nie jedliśmy ich na placu Pigalle ;P).
|
Najsłynniejsza paryska lodziarnia Berthillon. Po lodowe pyszności w oryginalnych smakach "lodożercy" stale ustawiają się w dłuuuugich kolejkach ;) |
|
Antipasti |
|
Tradycyjna francuska zupa cebulowa |
|
Pieczone kasztan |
|
Arabskie słodycze przy Placu Pigalle |
|
Ostrygi |
|
Ślimaki z masłem i pietruszką |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz